Istoric pilates

Pilates a fost creat de Joseph H. Pilates (nascut in Germania), în timpul primului razboi mondial, cu propunerea de a îmbunatati programul de reabilitare a veteranilor intorsi.

Joseph Pilates, nascut in 1880 in Germania, a fost cel care a dezvoltat pentru prima data miscarile Pilates. El a creat acest sistem cand a fost inchis in timpul Primului Razboi Mondial si a realizat ca prizonierii au nevoie de antrenament pentru corp, minte si suflet. Pilates spunea “Mintea este cea care construieste corpul”. Programul Pilates face numai acest lucru: este o imbunatatire mentala si fizica care tinteste sa antreneze mintea sa functioneze in echilibru, economie si gratie cu scopul de a atinge un grad inalt de armonie si sanatate fizica si mentala.

Joseph Pilates spunea ca sanatatea psihica si fizica sunt esentiale una alteia. El a recomandat câteva miscari de control pentru a ajuta soldatii raniti în consolidarea starii lor de sanatate, prin stretching si stabilizarea muschilor importanti.

Pilates a numit metoda sa Contrology, spunând ca foloseste mintea pentru a controla muschii. Programul se axeaza pe muschii de la baza spatelui care ajuta la mentinerea organismului echilibrat si care sunt esentiali pentru sprijinul coloanei vertebrale.

Pilates ajuta in special la constientizarea respiratiei si alinierea coloanei vertebrale, si are scopul de a consolida muschii trunchiului.

Joseph Pilates a scris doua carti cu privire la metoda Pilates: “Revenire la viata prin intermediul Contrology” (1928) si “Sanatatea ta: Un sistem de exercitii ce revolutioneaza întregul domeniu de Educatie Fizica” (1934).