Aerobic

“Aerobic” inseamna “cu oxigen” si exercitiile aerobice implica mai multi muschi – de exemplu cei ai picioarelor – angajati in activitate continua.

Deoarece grasimea poate fi oxidata sau arsa, numai in prezenta oxigenului, este logic ca exercitiile de tip aerobic, care necesita cel mai mare aport de oxigen, sa fie cel mai eficient mod de a arde grasimea. Sedintele de aerobic sunt cele mai bune si pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare, un aspect important al antrenamentelor. Efectuand exercitii aerobice in mod regulat, creste nivelul unui strat protector de colesterol, care poarta numele de lipoproteina cu densitate ridicata si care, conform unor studii efectuate de specialisti, prezinta un grad ridicat de protectie impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Exercitiile aerobice au un rol foarte important in definirea corpului si in asigurarea unei senzatii de confort pentru organism.

Avantajele exercitiilor de aerobic:

  • Reduce riscul aparitiei bolilor coronariene. Daca ai probleme circulatorii sau cardiace, exercitiile de acest gen contribuie la prevenirea unui eventual infarct.
  • Reduce riscul hipertensiunii arteriale si, in general, mentine un nivel normal al tensiunii.
  • Imbunatateste proportia de grasimi din sange si echilibreaza nivelul colesterolului.
  • Reduce riscul unui eventual atac vascular – deoarece, imbunatatindu-se proportia de grasimi, acestea nu se mai depun pe peretii arterelor (fapt care constituie una dintre principalele premise ale atacului vascular).
  • Reduce riscul aparitiei unor boli maligne – intre care cancerul mamar, cancerul de colon, de prostata si cel de endometru.
  • Exercitiul aerobic te ajuta sa-ti tii greutatea sub control, minimalizand astfel riscul supraponderalitatii sau obezitatii – care constituie un factor favorabil al aparitiei celor doua tipuri de diabet.
  • Reduce riscul aparitiilor bolilor virale, prin intarirea sistemului imunitar. Persoanele care practica exercitii aerobice cu regularitate sunt mai putin expuse racelii si gripei – un aspect important in anotimpul rece.