Tae Bo

TAE-BO este un sport nou, la moda, importat din SUA; este o combinatie intre aerobic si tehnici de autoaparare, kick-boxing. Antrenamentul se desfasoara pe un ritm si un fond muzical alert. Scopul este cresterea conditiei fizice, arderea caloriilor suplimentare, diminuarea stresului si obtinerea unui corp de invidiat. Antrenamentul de Tae-bo este cu 30% mai complex si mai eficient decat aerobicul clasic!

Tae-Bo a devenit activitatea favorita a persoanelor care cauta sa se destinda, sa combata stresul si sa prinda energie. Tae-Bo este un exercitiu rezultat din fuziunea artelor martiale si a un sport contemporan: Tae-Kwon-Do cu box acompaniat de muzica si aerobic. Este o noua forma de exercitii care se utilizeaza pe ritmul muzicii, cu loviturile de pumni, ca si la box si cu lovituri de picioare, ca la artele martiale, dar fara o confruntare cu un adversar.

Este o disciplina usor de practicat si pare mai mult distractiva. De aceea, acest tip de exercitii a devenit favorit pentru persoanele care vor sa prinda energie si sa se elibereze de stres.

Avantajele practicarii Tae Bo:

  • Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate, care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizate de o mare solicitare a intregului corp si sint cele care va vor ajuta sa ardeti calorii; exercitiile usor de executat nu vor face decit sa va mentina in forma. In concluzie, Tae Bo poate fi un antrenament cardiovascular, cind este practicat corect, de tipul corect de persoana.
  • De la primele lectii vei simti cum iti lucreaza muschii. Rezultatele variaza de la persoana la persoana.
  • Este o activitatea foarte agitata care imbunatateste pregatirea fizica si poate fi practicata la orice varsta. Aceste exercitii maresc forta, rezistenta, flexibilitatea, coordonarea, echilibrul si viteza reactiei fizice si mentale.
  • Exercita toti muschii corpului, mai ales bicepsii, tricepsii, umerii, cvadricepsii, partea dorsala si abdomenul.
  • Te ajuta sa scapi de grasimi si sa te mentii in forma. Aceste exercitii elimina celulita si varicele.
  • Sunt considerate drept exercitii aerobice care iti dau mai multa energie si vitalitate, te ajuta sa te descarci de tensiune si sa scapi de stres, serveste ca un mod de aparare si imbunatateste pozitia corpului.

Istoric tae bo

Instructori:

prof. Christian-Hermann Hirsch