Anticelulita

Scapa de celulită prin masajul anticelulită

Masajul anti-celulită este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocală”. Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate. Masajul anti-celulită este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocală”. Acest tip de masaj se efectuează local, in zonele afectate de celulită. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita.Influentele masajului anti-celulita asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita.

*

Rezultatele masajului anticelulitic:

  • Netezirea si îndreptarea pielii.
  • Micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare. Acest efect se masoara în centimetri.
  • Diminuarea si disparitia celulitei.
  • Tratarea eficienta a celulitei si a vergeturilor.
  • Dezintoxicare intensiva a organismului.
  • Silueta zvelta.
  • Intensificarea circulatiei sanguine.
  • Înlaturarea depunerilor minerale suplimentare.

Ce este celulita?

a) Arderi defectuoase în țesuturi;
b) Grăsime repanizată neuniform sub piele;
c) Noduri formate, compuse din grăsimi, apă și toxine;
d) Circulație proastă a sângelui.

Cauzele celulitei și acumulării grasimii

a) La supraponderali e prea multă depunere de grăsime în celule și în spațiul dintre celule;
b) Toxinele interioare blochează materialele rezultate din ardere;
c) Deranjamentul hormonal provoacă depunere de grăsime și apă, pe fund, în interiorul și exteriorul coapselor pe șold, pe pielea burții, pe spate;
d) Proasta funcționare a ficatului, rinichilor, o alimentație nerațională, puține lichide, puțină mișcare, constipație, proasta circulație a sângelui.

Factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei și a grăsimilor

  1. Vene subțiri și multe
    Posibilitatea de circulație a sângelui în aceste vene foarte subțiri, scade în caz de hipertensiune sau proastă alimentație. În acest caz prea multe lichide ajung în spațiul celulelor, oprind schimbul normal de substanțe al organismului, respectiv eliminarea toxinelor.
  2. Aciditate mare
    Apare în cazul unei alimentații proaste, stres, lipsă de mișcare, tutun. Acestea duc la creșterea conținutului de sodiu și crează acumulare de apă în celule. Se adună și toxinele care împiedică schimbul între celule și regenerarea lor. Acestea duc la o senzație de disconfort și provoacă multe îmbolnăviri.
  3. Produse reziduale
    Din cauza creșterii acidității în organism, se acumulează substanțe nedigerate bine și tot felul de componente chimice. Dacă aceste toxine cresc peste o limită, circulația limfatică, nu realizează transportul și anularea lor, și asta duce la inflamarea celulelor grase.
  4. Cauze circulatorii
    La șolduri, fund și coapse, alimentarea cu sânge este mai slabă. Motivul, este lipsa de mișcare. Din această cauză, toxinele se acumulează în aceste locuri și se ajunge la pierderea tonicității pielii.
  5. Acumularea toxinelor și stresul
    Stresul produce loxine și reținc apa în iterstițiu. Din această cauză organele (rinichi, ficat) care trebuie să anihileze toxinele, vor fi foarte încărcate. Astfel, activitatea celulelor scade, cresc depunerile și celulele de grăsime se umflă.
  6. Cauze limfatice
    Circulația limfatică are în organism rolul de transportator al rezidurilor. Când sunt defecțiuni în sistem (cum am arătat la punctele 1-5) din cauza modului de viață nesănătos, lumea noastră interioară “înebunește”. Circulația limfatică fiind îngreunată, se acumulează apă, degenerează celulele, pielea îmbătrânește și se lasă, ducând la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.
  7. Cauze hormonale
    Repartiția grăsimii o fac hormonii. Grăsimea în surplus, mai ales la femei se depune pe sold, burtă și coapse, fund. Hormonii sunt răspunzători și de structura țesuturilor. Femeile din cauza ostrogenului, au sub piele mult mai multe țesuturi și straturi moi (sarcina), care sunt predispuse pentru celulită. La barbați structurile și țesuturile sunt mai tari și mai întinse, neexistând deformații ale pielii.

Acestea sunt principalele cauze care conduc la:

  • îmbătrânirea prematură
  • celulita
  • lăsarea pielii