Istoric Tae Bo

Daca te respecti, investeste în tine!

Billy Blanks este creatorul Tae Bo, sistemul revolutionar de fitness numărul unu în America. Billy a devenit în 1975 primul Campion Atletic Amator al Americii, titlu pe care l-a câstigat apoi de cinci ori, obtinând nivelul sapte la centura neagră în Tae Kwon Do si centuri negre în 5 alte stiluri de arte martiale.

A fost de sapte ori campion mondial la karate si a antrenat echipa de karate a SUA, obtinând 36 de medalii de aur în competitii internationale. Blanks a inventat Tae Bo în anul 1989 când a avut ideea de a face miscări în stil Tae Kwan Do pe ritmul muzicii. A predat primele cursuri în garajul locuintei sale din Los Angeles. De atunci, metoda sa s-a răspândit peste tot în lume, dar Blanks încă mai predă patru cursuri pe zi. Antrenează sezonier trupele militare ale SUA aflate în deplasari în Irak, Bosnia, Kosovo, Sarajevo, Grecia, Africa, Germania si Italia.

Numele provine de la combinatia dintre taekwon do si box. Mai tarziu Billy Blanks a compus acronimul: Total Awareness Excellence Body Obedience.